Proletärer i alla länder, förena er!

Kära kamrater,

I år markerar 45-årsjubileet för veckan för martyrer av partiet och revolutionen. Den proletära förtruppen i Turkiet, TKP/ML, beslutade i februari 1978 vid sin första konferens för att hålla en årlig martyrvecka för att hedra och minnas de fallna kombattanterna av partiet och revolutionen. Vid detta viktiga tillfälle av den 45:e martyrveckan skickar vi vår fasta proletära internationalistiska hälsningar till alla som firar de hjältemodiga martyrerna genom sin kamp mot imperialismen – för den proletära världsrevolutionen – under denna vecka. I kraftfulla händelser, handlingar och flaggning av dussintals gravar av militanter visar de vikten av de fallna hjältarna som fortsätter att bana väg för den nydemokratiska revolutionen i Turkiet med deras blod.

Veckan för martyrer äger rum i år i samband med 100-årsjubileet för döden av den stora titanen i den proletära världsrevolutionen, V. I. Lenin. Denna stora lärare för kommunister över hela världen höjde inte bara den vetenskapliga ideologin för proletariatet till en ny och högre nivå, han var också ett bra exempel på vad det innebär att placera ens eget liv helt till tjänst för den sista klassen. V. I. Lenins läror måste antas och tillämpas i dag som en oumbärlig del av marxism-leninism-maoismen.

Martyrerna från folkkriget i Turkiet, som leds av TKP/ML, förkroppsligar alla de lagar som till slut kommer att leda till seger över imperialismen, till nederlaget för exploatering och förtryck. Ledare för folkkriget som kamrat Nubar är bevis för att klassfienden inte kan släcka revolutionen även genom terror, bomber och våld. Kamrater som Rosa, som förkastade kapitulationism och gick med i gerillorna, är exempel på det faktum att kampen mot imperialismen måste gå hand i hand med kampen mot revisionism och likvidationism. I Nubar och Rosas liv, liksom de andra odödliga hjältarna från folkkriget i Turkiet, realiseras och fortsätter Ibrahim Kaypakkayas väg. Baserat på arbetet av Ibrahim Kaypakkaya hedrar vi de tre odödliga generalsekreterarna för TKP/ML, Süleyman Cihan, Kazım Çelik och Mehmet Demirdağ, som vid deras respektive tider förkroppsligade ledningen för det kommunistiska partiet. Internationella Kommunistiska Förbundet deltar i appellet för martyrveckan “Revolutionens martyrer är odödliga” och uttrycker djup stolthet över att ha hjältar som dem i dess rang.

Kamrater, vi hälsar alla kommunister, revolutionärer och anti-imperialistiska krafter som deltar i martyrveckan. Kom ihåg alla dessa hjältar från de människor som har gett sina liv i kampen mot imperialismen, som de orädda kämparna i den palestinska befrielsekampen, som slår allvarliga slag mot imperialismen under dessa veckor och månader. Håll högt kämparna för folkkrigen som förkroppsligar den mest avancerade ideologin, marxism-leninism-maoismen, och som för evigt kommer att vara i hjärtat av det internationella proletariatet.

Martyrerna av partiet och revolutionen är odödliga!

Under det hundrade året sedan hans död – ta upp lärorna från den store Lenin ännu mer fast som en oumbärlig del av marxism-leninism-maoism!

Leve TKP/ML samt TIKKO och TMLGB som leds av det!

Leve den proletära världsrevolutionen!

Internationella Kommunistiska Förbundet,

Januari 2024