Kamrat Pierre är död. Fredagen den 1:a december föll Pierre i en tunnelbanetrappa i Paris och svävade därefter mellan liv och död. På söndagen bekräftade en läkare att han inte längre hade någon hjärnaktivitet. Alla hjälpmaskiner kopplades bort och han dog i måndags vid 80 års ålder.

Flera kamrater i Sverige, som många gånger har träffat Pierre, känner en saknad och sorg efter kamrat Pierre. Hans parti, Maoistiska Kommunistiska Partiet, kallar hans död “en förlust för det internationella proletariatet”. Vi håller med om detta.

Hans parti beskriver hans liv som ett liv av revolutionärt engagemang i folket tjänst. Det var maj 68 som ledde honom fram till att engagera sig i den revolutionära kampen. Som proletär vände han sig snabbt till organisationen Gauche Prolétarienne. Hans revolutionära engagemang var helt och fullt i alla möjliga folkliga kamper, i folkets dagliga problem.

Partiet skriver:

“Ja kamrater, det revolutionära lägret har förlorat en oskattbar kamrat. Men tack vare hans arv till de yngre generationerna har vi fått hopp, styrka, beslutsamhet och ett exempel på vad det innebär att vara en äkta kommunistisk ledare, en maoistisk ledare: att aldrig ge upp, att alltid vara vid folkets och arbetarklassens sida, att vara bland massorna som en fisk i vattnet, som alltid försöker förbättra sig … att vara fast vid principerna, ett liv i proletära världsrevolutionens tjänst.

Vår kamrat Pierre kommer att leva i det internationella proletariatets kamp, ​​han är odödlig!

Vår kamrat Pierre är en maoistisk ledare som kommer att förbli i vår klass historia!

Kamrat Pierre, närvarande!

Leve den proletära världsrevolutionen!”.