Vad kan vi vänta oss av nästa år? När det gäller vår egen organisation så kan vi förvänta oss att det kommer bli läger igen. Om det blir både sommar- och vinterläger återstår att se. Ett stort tack till alla som deltog på årets vinterläger. Vinterlägret var ett experiment som slog väl ut så det kommer kanske att upprepas.

När det gäller utbyggnaden av organisationen så var år 2017 en framgång. Om vi lyckas med våra planer för 2018 återstår att se men det ser allmänt rätt ljust ut.

Det första numret av den återupplivade Marxistiskt Forum publicerades under året. Ett antal nya nummer finns i planeringen för 2018. Tala med din föreningskontakt för att köpa tidningar.

Som någon kanske har märkt så uppdateras denna sida oftare än förut. Det beror på ett organisatoriskt beslut som togs för ett par månader sedan. Nu återstår det att se till att vi klarar att hålla takten. Politiskt har det rätt stor betydelse eftersom det inte precis dräller av hemsidor på svenska som skriver om klasskampen i Sverige ur ett kommunistiskt perspektiv, revolutionära rörelser runt om i världen osv.

När det gäller kommande första maj så hoppas vi att vi kan utvecklas och göra mer egna aktiviteter istället för att vara på andras. Vi får se vad det blir men planeringen har redan börjat…

Riksdagsvalet kommer att hållas den 9:e september 2018. Valen skapar ett ökande intresse för politik och det bör utnyttjas. Men frågan är hur? Detta kommer garanterat att debatteras internt under våren. Det kan vara värt att hålla i åtanke att den härskande klassen verkar planera att använda valet för att hetsa mot Ryssland.

Internationellt så tycks den kommunistiska rörelsen gå framåt. I Latinamerika så framstår rörelsen (MLM) som starkare än på länge, i Nordamerika så kommer nya krafter fram, i Europa så konsolideras och utvecklas flera MLM-organisationer och nya grupper har uppstått. I Asien så är Indiens Kommunistiska Parti (maoisterna) hårt ansatt i sina kärnområden men de utvecklas på andra håll och en satsning på städerna pågår sedan länge. Filippinernas kommunistiska parti verkar för tillfället ha släppt tanken på en förhandlingar med regimen och satsar helhjärtat på revolutionen. De nationella befrielserörelserna lever och frodas på olika håll från Baluchistan till Oromia och det är något som förtjänar större uppmärksamhet.

Glöm inte! Fattigdomen och hemlösheten ökar. Miljoner människor i vårt land och på resten av planeten lever i veritabelt helvete så

Låt 2018 bli ett år av hårt arbete för ett maoistiskt kommunistparti i Sverige!