Ett tusental personer hade samlats för att visa stöd för de proletärungdomar som hotas av utvisning till Afghanistan. Trots att det var kallt med snöfall dök riktigt många upp.

En liten grupp fascister spred sitt budskap i skydd av polisen alldeles i närheten av demonstrationen. Enligt enligt en manifestationsvakt så kom de från “Nordisk ungdom” men de såg inte så “ungdomliga ut”. Eller kanske var det en grupp från “Nordisk medelålder”? Deras budskap var att ungdomarna ljuger om allt möjligt och att Afghanistan är säkert. De kan väl ordna studieresor dit så att de kan visa världen hur säkert det är? Enligt höjdare inom byråkratin i USA går kriget mot talibanerna så dåligt för USA och Sverige m.fl. som ockuperar landet att de måste skicka dit flera tusen soldater till och ockupationsregeringen beräknas bara ha kontroll eller “inflytande” över 57 procent av landet. Frågan är vem landet är säkert för mitt i ett rasande krig? Antagligen ingen.

En del vänder sig säkert mot rubriksättningen. Vadå “proletärer”? För oss som har hört hur många av dem har tjänat sin försörjning i Iran (som många av dem har bott i) är det självklart att de är proletärer eller från de fattiga massorna i övrigt.

Här nedan syns några personer ur “Nordisk medelålder” som delar flygblad i skydd av polisen.

Några kamrater var på plats och delade ut nedanstående flygblad.