Sossarna i LO-ledningen är oroliga över utvecklingen med en växande opposition mot dess förräderi och svek. Talare bl.a. från flera LO-förbud var på plats vid manifestationen vid Norra Bantorget utanför LO-högkvarteret i lördags och det rapporterades om att Metall hade hade ringt och försökt stoppa någon talare från att komma dit. Flertalet talare höll riktigt peppande tal. Bland de tal som stack ut var Camilla Ingman från Kommunal och Ulf Nilsson från LO-förbundet Byggnads.

Efter talen och musiken var delades folk upp i “fem fingrar” efter eget val. Det gula fingret gjorde en protest utanför sossarnas högkvarter på Sveavägen.

Gult är svekets färg. Gult är sossarnas färg.

Det blå fingret gick bort mot centralstationen och försökte där göra en rusning för att komma in där och ev. blockera trafiken. Några kamrater blev vittne till hur poliserna sprutade pepparspray i ansiktet på folk. Det gjorde garanterat mer skada än den färg som någon polis fick på sig enligt medierna. Rent allmänt var rapporteringen rent bedrövlig. De stora kapitalistmedierna rapporterade nästan enbart om nazisternas demo som hölls på Kungsholmen och när de skrev om Strike Back så var det fokus på att någon polis fick färg på sig (men det är kanske ett bra betyg åt manifestationen?).

 

För övrigt så fanns det ett rött finger med fackliga aktivister som tog foton vid fackhögkvarteren och ett grönt finger med KP/RKU som promenerade upp till Vasaparken och höll ett eget möte.  I inbjudan till det gröna fingret stod följande:

“Det gröna fingret är det softa fingret. Detta finger är för er som är lite mer tillbakalutade, men som ändå vill fortsätta kämpa och demonstrera när manifestationen är slut. I det gröna fingret är idén att bruka de lagstadgade rättigheter vi har för att skydda desamma – en slags tillbakakaka.”