Stadsdelen Husby i Stockholm har i flera år haft en större fritidsgård med plats för många olika sorters aktiviteter som heter Reactor. Reactor ligger i ett öppet område nära en fotbollsplan nedanför centrum. Bland en del byråkrater och politiker har det funnits en vilja att flytta den till tomma och mindre lokaler i Husby centrum. Problemet har dock varit att det inte kunde göras utan motstånd.

För att åstadkomma flytten har byråkraterna försökt att smyga igenom beslutet genom att lägga in det som en otydlig rad i ett större dokument som har klubbats igenom.

Politikerna verkar inte ha varit medvetna om vad de varit med och beslutat.
– Jag fattar ingenting, sade Tomas Beer, MP. Jag visste inget om Reactors flytt. Frågan måste tas tillbaka till nämnden för att diskuteras en gång till.
Även Niklas Thorén, V, ville att frågan skulle tas upp igen.
– Det är en skandal att det här beslutet har fattats utan att vi i nämnden vet om det.

När stadsdelsnämnden hade möte fick ungdomar komma till tals. En kille riktade sig till tjänstemännen och politikerna och sa:
– När ni åker hem ikväll, till Östermalm, Bromma, Vällingby eller var ni bor någonstans. När ni satt er framför teven, tänk då på att ni har gjort ett uselt jobb. Om Reactor flyttas till centrum kommer kriminaliteten öka, det ansvaret vilar på era axlar. Men ni märker inget, för ni bor ju inte här.

Politikerna ringde till polisen under mötet trots att ingen varit hotfull eller våldsam.

Ett antal föreningar har samlats sig och skrivit en protest.