Som den opportunist han är vill Jonas Sjösted nu “lägga kravet om EU-utträde åt sidan” skriver han i tidningen ETC.
Skälet till detta är han istället vill jobba inom EU och “pressa tillbaka” rasisterna och “utmana marknadsliberalismen”. Han vill inte besmittas av den “inskränkta nationalism och rasism som präglade Brexitkampanjen”. Så om en del av borgarklassen driver samma krav som ens eget parti så måste överge sin egen politik? Snacka om snaskig opportunism! Sverigedemokraterna påstår sig vara för ett EU-utträde men om man läser på deras hemsida är det inte så “glasklart” som rassegänget påstår. Det verkar snarare som att de vill fokusera på att EU ska jobba med att stoppa folk som flyr den misär som imperialistländerna i EU skapat.
Enligt Sjöstedt så är “vänsterns huvuduppgift att utmana marknadsliberalismen och pressa tillbaka rasisterna, att sätta jämlikheten och klimatet främst”. Och det ska så klart inte åstadskommas genom utomparlamentarisk kamp utan genom att rösta in vänsterpartister i Europaparlamentet (i maj nästa år). Asså Jonte, du lurar ju folk!
Det går utmärkt att föra en “Sverige ut ur EU-kampanj” utan borgerlig nationalism. Ett krav på EU-utträde är självklart eftersom hela projektet syftar till att pressa ner löner och arbetsförhållanden. Ta t.ex. Lagen offentlig upphandling (LOU) som bygger på ett EU-direktiv (direktiv 2004/18) som tvingar fram ett nedåtgående spiral av försämrade arbetsförhållanden och löner för hundratusentals arbetare eftersom den offentliga byråkratin väljer det billigaste alternativet i ett “anbudsförfarande”.