Solidaritetsmanifestation i Umeå

I lördags gorde kamrater en liten manifestation i den proletära stadsdelen Ålidhem i Umeå till stöd för folkkriget i Indien. I kallt regn och snö genomfördes aktionen där det också hölls ett kort tal om folkkriget i Indien.

I talet nämndes folkkrigets historia, den gamla indiska statens attacker och övergrepp på folket, hjältemodet och segrarna i folkkriget. Folkkriget i Indien lyftes fram som en förebild för alla proletärer runt om i världen som önskar revolution och som en viktig del av den proletära världsrevolutionen.

Aktivisterna lovade fler aktioner i framtiden, i solidaritet med Indien och andra kamper.

3 KOMMENTARER

  1. kan ni lämna lästips om gerillor, typ statsgerilla eller något som skulle vara relevant för ett land som sverige? alltså inte naxaliterna eller liknande.

    • I denna artikel nämns några exempel: https://tjen-folket.no/index.php/en/2019/06/06/defend-and-apply-the-universality-of-protracted-peoples-war/
      “The Red Brigades of Italy was active from 1970 up to 1988. The Red Army Faction of Germany was active from 1970 up to 1998. Japanese Red Army was active from 1971 to 2001. The Weather Underground was active in the US from 1969 to 1977. The Black Liberation Army was active in the US from 1970 to 1981. The ETA of the Basque Country was active from 1959 to 2018. To this day, there are several active armed groups in Ireland. The list goes on, with guerillas active in urban areas all over the world.”

    • Föreningen har inte diskuterat frågan och har därför inga lästips. Skriv ihop något och mejla så kan vi lägga det under Debatt.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här