Brasilien: Revolutionära bönder bildar kommittéer för försvar av folkhälsan

Kamrater i Brasilien har bildat kommittéer för att organisera försvaret av folkhälsan. En särskild kommitté för försvar av folkhälsan har t.ex. bildats av bönder i det revolutionära området José Ricardo i Pernambuco. Syftet är att bekämpa koronaviruset och att hålla igång folkets kamp.

Målet för kommittén är: 1) att organisera kampen för vatten och mediciner; 2) förbättra förebyggande arbete och behandling av de som drabbas av det nya koronaviruset; 3) Öka produktionen och utveckla nya strategier för kommersialisering av produkter som behövs pga pandemin.

I stället för att samla dussintals människor i folkförsamlingar för att introducera bönder till kommitténs arbete beslutade de att organisera flera små möten, var och en med högst tio personer. De stoppade inte aktiviteterna utan anpassade dem till den den nya verkligheten.

På morgonen den 12 april började kommitténs aktivister göra skyddsmasker och på eftermiddagen samma dag började kommittén samla in underskrifter för en krav gentemot Companhia Pernambucana de Saneamento (COMPESA) att företaget ska tillhandahålla vatten till hela befolkningen i Lagoagatense, särskilt för befolkningen i jordbrukssamhällena. Kommittén avslutar sin rapport med följande ord:

“Enade och organiserade kommer vi att besegra alla fiender, inklusive det nya koronaviruset!”.

 

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här